Interjú Kordás István profi magyar bajnokkal

kordi_fiaval
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

kordi_fiaval

INTERJÚ Profi magyar bajnoki címet szerzett félnehézsúlyban Kordás István, a Professional Kempo Fighters Team (PKF Team) kemposa a 2010. október 24-én, a székesfehérvári ARÉV Csarnokban rendezett Titánok Harca elnevezésű IV. Profi Kempo Gálán. A munka és az aktív versenyzés mellett Sárosdon edzőként is tevékenykedő Kordi a Baranya Kempo HSE sportolóját, Orsós Sándort nyakfeszítéssel győzte le az ötször három percesre tervezett összecsapás első menetében.

Abban a pillanatban, amikor megnyerted a címmeccset, hatalmas boldogság lett úrrá rajtad, ami természetesen érthető. Mégis az volt az érzésem, hogy az ilyenkor megszokottnál is jobban örültél?
Semmiképpen sem akartam veszíteni. Ez is közrejátszott abban, hogy nagyon-nagyon felszabadultam a győzelemtől, amit nem csupán azon az estén, hanem a következő héten is végig éreztem. Nem kevés meccs van a hátam mögött, volt sok örömöm már a ringben, de ez a profi magyar bajnoki cím nagyon fontos része az életemnek. Rendkívül büszke vagyok rá.

kordi_orsos

Milyen érzések kavarogtak benned a mérkőzés kapcsán?
Aki ismer, az tudja, hogy mennyire sok érzelem van bennem. Véleményem szerint majdnem minden jó bunyósról elmondható, hogy nagyon tud stresszelni és lelkizni. Nem akartam szégyent hozni a családomra, az edzőimre, a társaimra és a barátaimra. Ez folyamatosan bennem volt, és ez mindig nagyon nagy súlyt, teher jelent.

Bizonyítanod kellett valakinek? Akár saját magadnak?

Önmagában egy vereség nem akkora gond, hiszen előfordul, hogy az embert legyőzik. De hazai közönség előtt, a szerettem társaságában, egy rangos címért folyó csatában az embernek muszáj nyerni, s ezáltal bizonyítani. Muszáj megfelelni. Magammal szemben is jó érzés, hogy harminc éves elmúltam, és még képes vagyok jó eredményt produkálni.

kordi_kopogtat

A Kordás Istvánnal készült interjút teljes terjedelemben az Ökölharc című Zen Bu Kan Kempo Magazin legújabb számában lehet elolvasni. Az újsághoz a ZBKK rendezvényeken és a kempo klubokban lehet hozzájutni. Kordás István szerepel a Professional Kempo Fighters Team (PKF Team) adatbázisában. Kordi profilját ITT tekintheted meg!