Profi magyar bajnok Kordás István!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Profi magyar bajnoki címet szerzett félnehézsúlyban Kordás István, a székesfehérvári Professional Kempo Fighters Team (PKF Team) versenyzője a vasárnap este rendezett Titánok Harca elnevezésű IV. Profi Kempo Gálán, Székesfehérváron.

Az ARÉV Sportcsarnok közel hatszáz fős nézőközönsége nyolc felnőtt mérkőzést láthatott. A kiegészítő programban szerepelt továbbá formagyakorlat, gyerek bemutató meccs, töréstechnika és zenés paródia.

A Székesfehérvári Kempo SE, illetve a PKF Team a nyolcból hét összecsapáson volt érdekelt, melyek közül az előző gálához hasonlóan csupán egyet veszített el: az első meccsen Soós Ádámot győzte le technikai K.O-val a budapesti Simon Gergő.

Az ezt követő hat hazai érdekeltségű mérkőzésen Gáncs Dániel megosztott, Gábor Péter pedig egyhangú pontozással, Ács László technikai K.O-val, Polgár Tamás, Szűcs Gergő és Kordás István kopogtatással nyert.

Utóbbi kempos profi magyar bajnoki címmeccset vívott a Baranya KHSE sportolójával, Orsós Sándorral. A két harcos mindjárt az összecsapás elején egymásnak ugrott, de a gyors adok-kapok nem hozott hosszú mérkőzést: az első menet közepén Kordás nyakfeszítést alkalmazott ellenfelén, amiből nem tudott kibújni a pécsi kempos, így kénytelen volt feladni a meccset.

A IV. Profi Kempo Gála egyetlen, fehérvári résztvevő nélküli párharcában a budapesti ifj. Lévai László egyhangú pontozással győzte le ellenfelét, a szintén fővárosi Szennai Pétert.

Az eseményről készült összefoglaló videót a DIGI Sport televíziós sportcsatornán csütörtök este háromnegyed héttől lehet megtekinteni.

A szervezők jelezték: 2011-ben már négy profi kempo gálát szeretnének rendezni, melyből kettő lesz Székesfehérváron, kettő pedig az ország más városaiban kerülne lebonyolításra.