IMG 3246
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

IMG 3246Október 12én, Hatvanban megrendezésre került a Harcosok Éjszakája gála. A szervezők egy színvonalas és igen szórakoztató rendezvényt hoztak össze, ahol box és K1 szabályrendszer mellett MMA mérkőzéseket is láthattunk. A PKAt 2 versenyző képviselte.

Szűcs Gergő, aki a klub edzője is és Györe Zsolt. Mind a két harcos MMAban indult. A dolog érdekessége, hogy Zsolt élete első mérkőzését vívta ebben a szabályrendszerben. Miután lezajlottak a felvezető mérkőzések és a harcosok is felvonultak, megkezdődtek a főmeccsek. Rögtön a második küzdelem Szűcs Gergőé volt, aki az igen tapasztalt és rutinos Pogár Máriusz ellen lépett szorítóba. Gergő végig megfontoltan és tudatosan küzdött. Látszott rajta a győzni akarás és a megfelelő pillanatban ez érvényesült is. Gergő az első menetben egy földre vitel után került előnyös pozícióba, ahol K.O. erejű ütéseket mért Máriusz fejére, aki elájult, így a bíró véget vetett a meccsnek.

A 6. összecsapás volt még a PKAnak nagy jelentőségű, mivel itt lépett a kötelek közé az élete első MMA mérkőzését vívó Györe Zsolt. Ellenfele a már rutinos, 8 mérkőzést megélt Oroszi Bertold volt, akit a hazai közönség nagy ovációval fogadott. Zsolt első meccsén látszatát meghazudtolva vette az akadályt és már az első percekben meglepte ellenfelét kemény ütéseivel. Mind a ketten komoly adokkapok párharcba mentek bele, amit Zsolt egy remek földre vitellel zárt, így a gongszóig földön próbálkoztak érvényesülni a fiúk. A második menetet is a már megszokott keménységgel kezdték, majd ismét földre kerültek, ahol a PKA versenyzője sajnálatos módon belefordult egy hátsó fojtásba, ahonnan csak kopogással tudott szabadulni. Így ezt a mérkőzést megérdemelten a hazai Oroszi Bertold nyerte.

Versenyzőink értékelése az estéről:
Györe Zsolt: „Erős és tapasztalt volt az ellenfelem, ennek ellenére nagyon szoros volt a küzdelem, nagy ütéseket kapott ő is, illetve én is. Az első menetben sajnos a földön alulra kerültem, ahol több ütést is kaptam fejre, és amikor sikerült befogni egy jó háromszögfojtásba, akkor megszólalt a gong. A második menet ugyanúgy kezdődött, mint az első. Nagy ütések sorozatával, de körülbelül a második percnél a földön rosszul mozdultam, nem tudtam átfordítani az ellenfelem és egy hátsó fojtással kikaptam. Nagyon jó meccs volt. Köszönöm Takács Attilának és Szücs Gergőnek, akik végig mögöttem álltak és tanácsokkal láttak el és hittek bennem. Én azt mondom, kezdetnek elég jó volt, ahhoz képest, hogy évek óta az első bunyóm, ami miatt izgultam is nagyon, de sikerült leküzdenem, amikor már a ringben álltam. Köszönöm azoknak is akik szurkoltak nekem!”

Szűcs Gergő: „Ellenfelem már rutinos és ismert személy a magyarországi MMA versenyeken. Nem tagadom, nagyon izgultam. De nem azért, mert féltem, hogy meg fog ütni vagy rúgni, nem nem…. ezzel tisztában voltam… hanem, mert mindenképpen nyerni akartam, két kemény hónapot nyomtam le, míg végre jött ez a verseny és habozás nélkül elvállaltam. Rengeteget edzettem, mégis úgy érzem, hogy amiért nyerni tudtam az a motiváltságomnak köszönhető. Az utolsó héten nagyon sokat gondoltam a versenyre, így teljesen felkészítettem magam fejben. Tudtam, hogy Taekwondo alapokkal rendelkezik, így számítottam a fejrúgásokra. Fedezékem a megszokottnál is feljebb toltam ez miatt. Nem is talált el rúgása. Elsőnek próbálgattam a távolságot, néztem, hogy mi a reakciója, ha ütőtávon belül vagyok. Miután túl voltunk az első egy két ütésváltáson, lekerültünk földre, ahol egyáltalán nem zavarodtam össze, pedig nem a legkedvezőbb pozícióban voltam. Sikerült felállnom. Ekkor már tudtam, hogy melyik az a távolság, ahol még biztonságban vagyok és nem ér el a támadása, viszont én elérem őt. Végig ezen a vonalon mozogtam. Amikor indított egy támadást és egy időben ütöttem és meg is fogadtam egy bal felütéssel, majd egy jobb horog is elérte. Ettől megingott. Sajnos a térdes, ami ezeket követte nem talált tisztán. Lekerültünk földre, ahol én voltam jobb helyzetben, próbált a lábaival távol tartani, de nem sikerült neki. Elkezdtem a földön a fejét sorozni jobb horgokkal. Az első még nem volt pontos, a többi már állon landolt. Kb. 45 teljes erejű ütés talált pontosan, ami a mérkőzés végét is jelentette. Komoly győzelemnek könyvelem el, mert egy ügyes ellenfél ellen szereztem. Mi sem bizonyítja jobban tudását, hogy eddigi mérlege 14 küzdelemből 11 győzelem. Ez idáig. Most már van egy folt ezen a makulátlan eredményén. Szeretném megköszönni Takács Attilának, mesteremnek, aki végig biztatott és motivált, és persze remekül felkészített… Illetve barátaimnak, akik személyesen ott voltak velem. Hihetetlenül jó érzés volt. És végül mindenkinek, aki gondolt rám. Köszönöm!”

Ezúton is gratulálunk versenyzőinknek, akik újabb szép eredményekkel növelték a PKA hírnevét!