Eredményes heteken van túl a fehérvári Profi Kempo Akadémia

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

A legnagyobb eredményt Szűcs Gergő érte el, aki a Csehországban rendezett MMA-viadalon az első menetben legyőzte Jakub Bahnikot. A PKA részt vett a bóolyi és a gyöngyösi kempo versenyen is.

„Jól alakultak a hátunk mögött hagyott hetek” – értékelt röviden Kyoshi Takács Attila, a székesfehérvári Profi Kempo Akadémia tulajdonos-menedzsere a profikempo.hu honlapnak. „Valamennyi tornán, amelyen harcba szálltunk, tisztességgel helyt álltak a sportolóim. Természetesen Szűcs Gergő cseh sikere kiemelkedő az eredményeink közül, büszke vagyok a teljesítményére.” – tette hozzá Taki, aki a Magyar Zen Bu Kan Kempo Válogatott szövetségi kapitánya is egyben.

A csehországi Benesov-ban rendezett harcművészeti gála két MMA-összecsapásán volt érdekelt a PKA. A korábban profi kempo magyar bajnok Szűcs Gergő ellenfelének kiléte ugyan módosult az utolsó pillanatban, a magyar mestert azonban ez nem zavarta meg, s magabiztos sikert aratott egy első menetes technikai K.O-val. „Az elején felmértem az ellenfelem, majd belementem a bunyóba. Zömében én kezdeményeztem a támadásokat. Combosokkal húztam lejjebb és lejjebb a kezét. Aztán végül ijesztettem egy combossal, lekapta a kezét, én pedig egy bal-jobb horoggal pontosan állon találtam, amitől megrogyott. A bíró ekkor még nem állította meg a meccset, így kinéztem megint az állát és egy újabb jobb horoggal eltaláltam, ekkor kiesett a sarokból a kötelekhez, ahol ismét egy jobb horoggal fejeztem be a mérkőzést. Ezután már nem engedte tovább folytatni a bíró a meccset. Mindez másfél perc leforgása alatt történt.” – értékelt a harc után Szűcs.

A másik hazai sportoló, Antal Gergely hasonló körülmények között vereséget szenvedett.

1794585 602734506467807 377357525 nA Bólyon tartott viadalon négy fighter vett részt a Profi Kempo Akadémia színeiben. Baricz Máté az első, míg Györe Zsolt a második menetben nyert T.K.O-val. Utóbbi sportolóval kapcsolatban mindenképpen említésre méltó, hogy csupán 17 esztendős, de már feketeöves mester, s egyben tagja a junior válogatottnak is. Kocsány Ádám, Kovács Richárd és Jerausek Zoltán számára a debütálást jelentette a verseny: mindhárman kikaptak, de túlestek a tűzkeresztségen, s hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

A csákvári származású, immáron második danos kempo mester, Dencinger Dávid első alkalommal szervezte meg – Takács Attila segítségével – a Gyöngyösi Kikiáltó Kempo Kupát ifjúsági és junior korosztályban. A torna zökkenőmentesen lezajlott, a visszajelzések alapján elégedettek voltak az indulók a szervezéssel. A Taki tanítványa által éltre hívott versenyen tizenegy érmet gyűjtöttek a Profi Kempo Akadémia harcosai.

PKA-eredmények Gyöngyösön:
Gombaszögi Viktória Vivien: földharc 2. helyezés
Baricz Máté: kata 3. hely, földharc és full contact A kategória 1. hely
Kovács Richárd: B viadal 1. hely
Török Dominik: B viadal 3. hely
Schieder Nándi: földharc és B viadal 2. helyezés
Damien Schloemer: földharc 2. hely
Reznyák Olivér: Önvédelem és B viadal 1. hely