FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Kempo történelem
A magyar Kempo-story

1966
kempo_magyar.jpgDecember eleje volt, a pincébol kinézve csak a fehér havat lehetett látni, amit az ablak elé hordta a szél. A fehérség a tisztaság! Örömmel néztük a koszos sötét pincébol! A srácok, akik azért jöttek el hozzám, hogy megtanuljanak verekedni, pár hónap múltán, az addig számukra ismeretlen és nem látott dolgok elsajátítása után, hihetetlen nagy változáson mentek keresztül. Ma már nem akarták minden áron megverni azokat, akik kötekedtek velük, hanem átfogni a kötekedo vállát és szembenézve vele?
Ott a poros pókhálós pincében megváltoztak a srácok, de velük együtt én is. Az az óriási különbség, hogy végre otthon, magyarul magyaroknak adhattam át azt a tudást, amit külföldön volt szerencsém megtanulni, és hazahozva igazi magyar módszerrel, nemcsak erovel, hanem szívvel-lélekkel tudtam átadni, amit mindannyian megértünk, hiszen magyar srácok vagyunk .

A srácok, akikkel hosszú hónapok után, hihetetlen nagy bunyókat vágtunk le a pincében, - sajnos a nevük már csak homályosan maradt meg emlékeimben - mind elhagyta Magyarországot, és külföldön telepedett le.
Április másodikán kitessékeltek feleségemmel együtt, mivel nem lett volna szabad ilyen nyugatias dolgokat tanítanom a magyar fiataloknak.... Két évvel késobb újból visszajöttem és azokból, akik megmaradtak, ismét csináltam egy kis csoportot, és ismét elkezdtük az edzéseket, de már kint a ligetben, kora hajnalban, vagy késo este, hogy ne nagyon lássanak minket. Ismét behívtak a külföldieket ellenorzo hivatalba, és a tudtomra adták, hogy a tevékenységem nem kívánatos, ezért azonnal fejezzem be a KEMPO oktatást Budapesten. Ennek ellenére, a kora reggeli és késo esti edzések nem szuntek meg kint a ligetben. Késobb megint nyomatékosan megkértek, hogy távozzak az országból, és ne neveljek több disszidenst.

Bővebben...
 
Kezdetek Dr. Harnos Imrével

 

harnos.jpgAz Igaz Zen Bu Kan Kempo Harcos Alapelvei

Dr. Harnos Imre, Hanshi: Az Igaz Zen Bu Kan Kempo Harcos Alapelvei
írtavadocgabi-csütörtök 17 június 2004

1. Önfegyelem: Az egyik legfőbb alapkövetelmény, mely képesség nélkül semmit sem ér egy Harcos.

2. Igazságosság: Mindig helyes és igazságos ítélkezés a döntésekben. A Harcosnak mindig az igazságot kell választania, azaz nem azt nézi, hogy kinek van igaza, hanem azt hogy mi az Igazság.

3. Bátorság: A bátorság egy erény, de csak az igazságosság érdekében. Pusztán csak hamis büszkeségből vakmerőnek lenni, vagy sérülést szerezni butaságra vall.
Az „Igazi Bátorság" az, ha mindvégig igazul éled az életed és majd, csak akkor halsz meg, ha annak jött el az ideje.

4. Jószándék: A Harcos Lélek legfőbb alkotói a mások iránti szeretet, megértés és könyörületesség, ettől válik a Harcos nemes lelkűvé.
A jószándék tartja vissza a Harcost attól, hogy egy „gyilkoló gép"-pé váljon.

5. Becsület: A becsületesség könnyen átcsaphat hamis büszkeséggé, hamis büszkeségből fakadó cselekvéssé. Egy Igaz Harcos nem eshet ebbe a hibába.

6. Hűség: A Harcos a hűségnek csupán az önzetlen lovagi becsület szempontjából tulajdonít jelentőséget.

7. Udvariasság: A Harcos ügyel az előzékenységre és a jómódorra! Mindig megadja azt az udvariasságot másoknak, amit viszont szeretne kapni másoktól.

8. Tisztesség: A tisztesség a Harcos tisztelettel ötvöződő bátorságából fakad.

Bővebben...
 


Keresés az oldalon

Kempo videók

kempo_videok2

Partnereink

zen_bu_kan_kempo
biotech
chevrons_hummel_black_001
logo csk
 logo
aklub logo
 
tbkempo banner468x60

Médiapartnerek

digisport_logo
fehervarradio
pecsupress_rgb_logonak